Wegafsluitingen 2018

Bron: Gemeente Heemskerk

In verband met de wielerronde, feesttenten en harddraverij worden de volgende wegen en weggedeelten afgesloten:

Wielerronde, zondag 2 september 2018:

Tussen 07.00 en 20.00 uur wordt het parcours van de wielerronde, te weten Kerkweg - Jonkheer Geverslaan - Jan Ligthartstraat - Ruysdaelstraat voor alle verkeer afgesloten. Op de hoek van de Carel van Manderstraat/Ruysdaelstraat wordt een sluis gemaakt om alleen in noodgevallen het parcours te kunnen oversteken. Als er geen sprake is van een noodgeval, wordt er geen doorgang verleend.

Het gebied dat tussen deze straten ligt, is hierdoor zondagmiddag ook niet toegankelijk. Bewoners die dringend met de auto weg moeten, doen er goed aan hun voertuig tijdig buiten het afgesloten gebied te plaatsen.

In het centrum bij de terrassen mag de wegafsluiting in stand blijven tot na 24.00 uur. De terrassen bij de horecazaken blijven tot die tijd open en daarna moet er nog worden opgeruimd en schoongemaakt.
In de Van Coevenhovenstraat (ter hoogte van café Cheers) mag een muziekpodium worden geplaatst. Het gedeelte van de Marquettelaan, gelegen tussen de rotonde Bachstraat en de Deutzstraat, de Van Coevenhovenstraat wordt daarom afgesloten voor het verkeer.

Kermisterrein, feesttenten en tenten bij cafés, woensdag 5, donderdag 6 en vrijdag 7 september 2018:

In verband met het plaatsen, exploiteren en afbreken van de twee grote feesttenten is het Kerkplein van maandag 3 september tot en met vrijdag 7 september 2018 en op zaterdag 8 september (’s morgens vroeg) voor alle verkeer afgesloten.

Ook het weggedeelte van het Burgemeester Nielenplein is gedurende de opbouw en het afbreken van de tenten op maandag 3 september, dinsdag 4 september en zaterdag 8 september 2018 (’s morgens vroeg) tijdelijk gesloten. Zodra het mogelijk is worden de wegen opengesteld voor het verkeer.

Op 5, 6 en 7 september 2018 zijn de volgende weggedeelten afgesloten:
Het gedeelte van de Maerten van Heemskerckstraat, gelegen tussen de Carel van Manderstraat/Karshoffstraat en het Kerkplein;
Het Kerkplein;
Het Burgemeester Nielenplein;
Het gedeelte van de Kerkweg, gelegen tussen de ingang van Scapino en het Burgemeester Nielenplein (inclusief rotonde Kerkweg/Deutzstraat/Burgemeester Nielenplein);
De Deutzstraat;
De Van Coevenhovenstraat;
Het gedeelte van de Ruysdaelstraat, gelegen tussen de Kerkweg en Jan van Scorelstraat;
Het gedeelte van de Karshoffstraat, gelegen tussen de Maerten van Heemskerckstraat en de Koningin Wilhelminastraat.

Deze afsluitingen gelden op woensdag en donderdag vanaf 11.00 tot 02.00 uur en op vrijdag van 14.00 tot 02.00 uur, zodat de winkels ’s morgens vroeg zonder belemmeringen hun klanten kunnen ontvangen en bevoorraad kunnen worden. De winkeliers wordt geadviseerd om hun toeleveringsbedrijven vooraf te informeren over de afsluitingen.

Harddraverij, donderdag 6 september 2018:

Vanwege de kortebaandraverij wordt van donderdag 6 september 2018, 07.00 uur tot vrijdag 7 september, 14.00 uur het gedeelte van de Marquettelaan, gelegen tussen de Bachstraat en de Kerkweg afgesloten voor alle verkeer.

Verplaatsing markt, vrijdag 7 september 2018:

Op vrijdag 7 september 2018 wordt het gedeelte van de markt dat normaal op het Burgemeester Nielenplein staat opgesteld, verplaatst naar de G. van Assendelftstraat. Het gedeelte van de G. van Assendelftstraat vanaf nr. 24 (kapsalon) tot aan de Maerelaan wordt daarvoor afgesloten van 06.00 tot 21.00 uur. Er is dan ook geen gelegenheid meer om op dat weggedeelte te parkeren.

Het parkeerterrein achter de Rabobank en het notariskantoor en de parkeergelegenheid achter Maerelaan 1 tot en met 11 zijn deze dag tot 13.00 uur uitsluitend bereikbaar via het Burgemeester Nielenplein. Na het opbreken van de markt om 18.30 uur zijn deze parkeerterreinen weer via de gebruikelijke weg bereikbaar. Vanaf 13.00 uur worden de afzettingen nabij de rotonde bij het Burgemeester Nielenplein neergezet en kunnen de genoemde locaties niet meer worden bereikt.

Feestje? DJ!